Home » Wat is het waar jij blij van wordt, wat geeft jou energie en wat maakt jou nou echt gelukkig.

Wat is het waar jij blij van wordt, wat geeft jou energie en wat maakt jou nou echt gelukkig.

Gepubliceerd op 10 maart 2018 19:17

Wat maakt jou gelukkig?
Waar wordt jij nou echt blij van?
Waarvan krijg je energie?

Deze vragen stelde ik mezelf de afgelopen dagen. Tijdens een gesprek met mijn klant kwam dit ook ter sprake.

 
Al pratende over alles wat we graag doen, wat we willen en waar we naar verlangen kwamen we op één woord uit dat alles samenvatte. Waarom we doen wat we doen en waarom we telkens tegen een barrière aan lopen.
 
Voldoening
 
Voldoening halen uit wat we doen. Maar ook voldoening voelen wanneer we iets aan het creëren zijn, een schilderij, een online training of wat het dan ook mag zijn. De voldoening die we voelen als na het creëren er ook anderen genieten en leren van onze creaties. De voldoening als we een goed en gezond potje eten hebben gemaakt en gegeten, ook dat geeft voldoening.
 
Alles wat we doen, zo kwamen we achter, is iets dat ons voldoening geeft. DAT is waar we naar op zoek zijn. We willen die voldoening voelen, ervaren en ervan genieten.
 
Daar word ik gelukkig van, echt blij van en daar krijg ik energie van. En het is best wel eens frustrerend als je met zoveel liefde en energie ergens aan werkt, die heerlijke voldoening voelt en vervolgens blijft het daarbij. Je bent de enige die er van genieten kan, terwijl je het zo graag wilt delen. Je wilt dat andere er ook zo van genieten, er blij van worden en er energie van krijgen.
 
Toen we bij deze conclusie kwamen, was het een mooi moment om er kaarten bij te pakken en ons de weg te laten leiden. Mijn klant ontving precies de kaarten waar zij mee verder mag, haar talenten kan uitdragen en op welke manier. Mooi om te zien.
 
Voor mij kwamen er kaarten die me heel eerlijk deden laten kijken naar mezelf en wat ik aan het doen ben op dit moment. Confronterend, maar wel nodig. Ik mag weer stapjes maken waarmee ik dichterbij mezelf kom. Gezond eten, lief zijn voor mezelf en mijn geest voeden geven mij voldoening. Daar wordt ik blij van, want ik weet dat dit belangrijk voor me is om me gelukkig te voelen en lekker in mijn vel te zitten.
 
De kaart gaf aan: je wijsheid gebruiken, en voelen hoe krachtig het is als een wijsheid transformeert van een gedachte naar een vorm.
 
Precies. De gedachte ging al een tijdje rond in mijn hoofd, maar de vorm werd maar niet duidelijk. En nu mag dit gewoon ontstaan. Ik laat de strategie los en ik laat ontstaan hoe de gedachte gaat transformeren naar een vorm die bij mij past.
 
Wat een prachtige ochtend die ik deelde met mijn klant en heel bijzonder hoe we allebei geleidt werden naar de volgende stappen die we mogen maken. Ieder op ons eigen pad en toch naast elkaar <3
 
Fijne avond. -Liefs Karin
 
Kijk op mijn website voor workshops, trainingen en coaching, ik loop graag een stukje mee op jouw pad.

 »