Home » Maak van een baaldag geen faaldag

Maak van een baaldag geen faaldag

Gepubliceerd op 31 juli 2018 15:19

Life is messy

Soms is alles even niet zo tof en dat mag er ook zijn. Het is nu eenmaal niet altijd rozegeur en maneschijn. Maar je kunt wel altijd kiezen wat je er mee doet.

Na een paar baaldagen voel ik me nu weer veel beter. Door te accepteren dat het nu even zo is, gaat het ook weer voorbij. Dingen in huis doen die ik gepland had lukte niet, en dat gaf me stress.

Nu kan ik er voor kiezen om te blijven mokken en tegelijk hele blije selfies posten, net te doen of alles oke is. Maar ik wil graag ook eerlijk blijven en ik houd niet van fake doen. Daarom deel ik dit me je.

Om te laten zien dat iedereen zich weleens ruk voelt. En dat achter een glimlach niet altijd de zon schijnt. En omdat het jou en mij geen minder leuk mens maakt. Jij bent nog steeds net zo waardevol, en ik ook.

Dit ben ik ook, soms uit mijn flow en energie. Meestal vol good vibes en soms even niet. Dan mag ik weer even opladen en bijkomen van veranderingen. Dat maakt ruimte zodat er weer heel veel moois kan ontstaan.

Dus nee als je mij voorbij ziet komen dan is het wat je ziet. Gewoon zoals het is. En na die paar baaldagen neemt de energie weer toe, voel ik me weer sterker worden en ben ik klaar voor een nieuwe maand.

 

Drie tips die jou kunnen helpen als je midden in een baal periode zit:

1) Laat het zijn. Voel je gewoon zoals je je voelt en ga eens luisteren naar wat je innerlijke stemmetje te melden heeft. Waarom ben je zo boos/verdrietig/kwaad/teleurgesteld en wat mag je hier in zien dat je nog niet eerder zag? Laat het zijn.

2) Schrijf je gedachten op papier en laat de waterval aan negatieve gevoelens uit je pen komen. Daarna ga je op schrijven waar je hart zo blij van wordt en van gaat dansen. Buig om van wat je niet wilt naar wat je wel wilt. Schrijven geeft ruimte en rust in je hoofd.

3) Wees lief voor jezelf. Neem een lekkere douche of bad. Doe een middag dutje als dat kan. Bak een lekkere taart of koop er eentje. Koop een goed boek. Hang voor de televisie. En vooral heel lief zijn voor jezelf.

 

Onthoudt dat ook dit weer voorbij gaat. Veranderingen gaan soms gepaard met groeipijnen, en dat hersteld zich van zelf weer. Met bovenstaande tips kom je hier net wat makkelijker doorheen. Maak van een baaldag geen faaldag!

Geniet van je dag lieverd!

Kiss 💋


«   »