Home » De heftige energie van de afgelopen weken heeft veel los gemaakt.

De heftige energie van de afgelopen weken heeft veel los gemaakt.

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 15:29

De afgelopen weken overheerste er een zware energie. Die energie zorgde er voor dat je je somber hebt gevoeld, er kwamen oude stukken naar boven waarvan je dacht dat je die nu wel geheeld had en ze gaf je een rollercoaster aan emoties en gevoelens over jezelf. 

 

Oordelen over jezelf en waar in hemelsnaam je mee bezig bent. Is dit het dan? Is dit je leven en moet je het hiermee doen. Je omgeving vond er van alles van en gaf je een grote spiegel om in te kijken. Geen wonder dat je je somber hebt gevoeld en dat je het even niet zag zitten. 

 

Afgelopen weekend schreef ik hier het volgende over. Want ook ik ben door deze tijd heen gegaan en er leek geen einde aan te komen. Toch na zeker drie weken heftige en pittige nachten en dagen te hebben gehad, is er weer licht te zien.

 

"Heftige energie deze week en daarom toch nog een weekje rustiger aan gedaan dan ik had willen doen.

Maar ik voel de energie ook weer omhoog gaan. Een soort van vast besloten zijn, tijd voor actie en uit de sluimer stand komen.

Maar boy wat vraagt dat veel van een introverte hsp'er als ik zelf ben. Toch komen er ineens mooie mensen en uitdagingen op mijn pad die me een zetje geven. Hoppa uit m'n comfortzone, een volgende stap en mijn ware ik laten zien.

Ook dat is eng, mijn ware ik zit liever achter een muur. Weet je wel hoe kwetsbaar het is om MIJ te laten zien namelijk. Weet je hoeveel mensen daar dan wel een mening over kunnen gaan hebben. Hoe vaak ik al niet afgekeurd ben, afgezeken en afgehakt ben tot aan de grond.

Je hebt een missie of je hebt het niet. En dus ga ik je kennis laten maken met MIJ...hoe eng dat ook voelt. Want als ik jou daarmee kan steunen, inspireren of aanmoedigen dan doe ik dat. En als ik daar zelf van kan groeien dan doe ik dat."

 

Door er naar te kijken wat er gebeurde en het echt te voelen kwamen er oude stukken los. Ze werden zichtbaar omdat ik (en jij) er klaar voor waren om ze aan te kijken. En of je er nu iets mee gedaan hebt of niet, het is weer een stukje dat geheeld is. 

Als ik naar mezelf kijk, dan zag ik veel ontevredenheid en ongenoegen over hoe mijn leven er uit zag. Na tien jaar aan zelfonderzoek kan ik wel zeggen dat ik inmiddels veel weet over hsp, over mindset, over spiritualiteit en over hoe je je kunt afstemmen op wie je werkelijk bent. De kunst is echter om het ook toe te passen en daar heb ik nog wel wat steken laten vallen. Tijdens deze heftige weken ontdekte ik dat ik daar nog een enorm oordeel op had liggen. Een oordeel op mezelf en hoe en wat ik doe. 

 

Ik heb besloten om daar naar te gaan kijken en mezelf tijd gegeven om het te doorvoelen. En nee dat was niet pretty... dat was zwaar en niet leuk en ik heb dan ook veel gehuild en ben veel boos geweest. Door hierdoor heen te gaan kwam ik op een punt dat ik me ging realiseren dat ik erg streng ben voor mezelf. Nu is dit niets nieuws, maar ik dacht dat ik hier toch al een eind door heen was. Niet dus!

Ik heb een hoge verwachting van mezelf en eis het beste van mezelf. En dat heeft zich de afgelopen jaren in allerlei vormen laten zien. Ik ben flink ziek geweest, ik kreeg een pijnlijke zenuwaandoening en mijn lichaam had een total shut down. Dit vertel ik je niet omdat ik zielig ben, maar omdat ik weet dat jij dit ook voelt! En dat is dus oké, je bent niet de enige. 

 

Het betekent niet dat je niet goed bezig bent of dat je een mislukkeling bent. Nee dit wel gewoon zeggen dat je dit mag helen en er van mag leren. Het is de bedoeling dat wanneer zo iets in je bewustwording komt, dat je hier van gaat groeien. En zelfs als je er niks mee doet, ook dan zal je hiervan groeien. Het is heel fijn als je bewust wordt hiervan, want dat helpt en is nuttig. Maar het is dus geen noodzaak. 

 

Ik vertel je graag hoe ik door deze energie shift heen ben gekomen, zodat jij hier je voordeel uit kunt halen.

 

1) Na een aantal dagen er tegen te hebben gevochten besloot ik om toe te geven aan wat mijn lichaam nodig had. In mijn geval was dat rust. Ik heb twee weken vakantie gehouden en ben heel bewust toe gaan geven aan de vermoeidheid. Ik werkte wel, maar alleen als dat lukte en ik me geïnspireerd voelde. 

2) Ik ben extra op mijn eten gaan letten. Waar had ik behoefte aan, wat was de brandstof die mijn lichaam nodig had. Dat bleek voor mij fruit te zijn, soja yoghurt met fruit en zaden en voedzame avondmaaltijden. Als vanzelf kwam mijn zoon naar me toe en hij gaf aan dat hij graag weer 's morgens samen aan tafel wilde ontbijten (dat schoot er door de zomervakantie bij in). 

3) Ritme, ruimte en rust. Dat zijn drie dingen die ik bewust ben gaan opzoeken. Door 's morgens te beginnen met wakker worden, samen ontbijten en daarna me af stemmen op mijn ware ik, kwam ik in mijn gedachten meer tot rust. Door de wekker weer te zetten op een vaste tijd en er dan ook echt uit te gaan, gaf me dat weer ritme. Op regelmatige tijden eten en een soort van dagplanning te maken kreeg ik weer overzicht. En dit bracht me ruimte in mijn hoofd om de oordelen en zware energie te transformeren naar dat waar ik van mag groeien. 

 

Ik ben me (opnieuw) bewust geworden van mijn gevoeligheid en ik begrijp nu nog beter hoe mijn lichaam, geest en ziel samen werken. Ook mijn missie in mijn bedrijf is me helder geworden en ik ga me niet meer verstoppen omdat het niet meer nodig is. Ik ben hooggevoelig en ik kan de verbinding maken tussen geest, lichaam en ziel en daar mag ik andere hooggevoelige vrouwen mee begeleiden en inspireren.

 

Mijn bedrijf heeft de afgelopen jaren ook een groei doorgemaakt. Ik ben gestart met spirituele insteek, vervolgens naar mind en daarna naar voeding gegaan. Het leek heel wispelturig, maar dat is het dus niet. Ik begrijp nu dat dit nodig was om hier te komen. Deze elementen kan ik nu met elkaar verbinden!

 

Begrijp je dat dit ook voor jou van belang is! Jij als hooggevoelige vrouw mag aandacht geven aan je lichaam, geest en ziel. Ze hebben alledrie je liefde nodig. Door goed voor je lichaam te zorgen, geef je liefde aan je ziel. Door aandacht aan je gedachten te geven, geef je liefde aan je ziel. Door te luisteren naar je ziel, ontvang je alle liefde die je nodig hebt. 

 

Ik nodig je van harte uit om lid te worden van Free your healthy mind - gratis fb groep- waarin ik met je deel hoe jij hiermee aan de slag kunt en meteen kunt gaan verbinden met jezelf. 

 

Kuss-


«   »