Home » Wat geloof jij? What you believe, you become.

Wat geloof jij? What you believe, you become.

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 09:28

Wat geloof jij?

 

Toen ik jong was geloofde ik dat ik mijn eigen bedrijf ging beginnen samen met mijn vader. We zouden samen een eigen bedrijf starten zodra ik van school af kwam. Mijn vader had een hobby, wat eigenlijk zijn werk had kunnen zijn, en hij graveerde glaswerk. De meest prachtige creaties kwamen onder zijn handen vandaan. Tot in detail werkte hij alles uit en mensen kwamen vanuit Amerika, Polen en Rusland voor zijn werk. Als vanzelf ging ik naar de MDS (Middelbare Detailhandel School) zodat ik daarna mijn bedrijf kon starten. Destijds had je nog je AOV (Algemene Ondernemers Vaardigheden) nodig om een bedrijf te beginnen.

 

Tegen de tijd dat ik klaar was op mijn opleiding, was ik verliefd en verhuisde ik dus een bedrijf samen beginnen was geen optie meer. Ik had namelijk geen rijbewijs, mijn vader vond het er over dromen leuker dan het ook echt doen en ik ging in loondienst in mijn nieuwe woonplaats. Voor zover ik me kan herinneren was ik er ook niet meer bezig om een eigen bedrijf te willen beginnen. Ik ging doen wat ik geloofde dat ik moest doen en ging dus fulltime in loondienst. 

 

Na een paar jaar besloot mijn vader te stoppen met zijn hobby, omdat zijn ogen slechter werden en hij niet meer de kwaliteit kon leveren die hij wilde. In mijn gedachten nam ik het van hem over en toen ik hem dat voorstelde zei hij "Dat is niks voor jou, je bent niet creatief genoeg. Je kan dit niet, dit is preciezie werk en mijn kwaliteit kan jij niet namaken. Je kan nog geen vogel getekend krijgen. En daarbij zul je hier veel uren in moeten steken, dus je hebt geen tijd meer voor je vriend. " En daarmee was het klaar. Alles werd verkocht en dat was het dan. 

 

Ik geloofde dat ik het niet kon. 

 

De dag dat ik bij mijn vriend in trok gingen we bij zijn ouders wonen, dit was tijdelijk tot dat ik een stabiele baan zou hebben en we genoeg inkomsten hadden voor een eigen plek. Uiteraard kwam daar wat wrijving tussen zijn ouders en mij, we waren het niet eens over bepaalde dingen. En zij konden onze levensstijl van net samenwonenden kinderen op zijn zachts gezegd niet waarderen. Op een avond kwam ik tot een grote meningsverschil met zijn vader en de verwijten om mijn oren waren niet te zuinig. Het kwam er op neer dat ik niet goed genoeg was voor hun zoon, dat ik mezelf moest veranderen en "Jij moet eerst maar eens naar jezelf kijken, voor dat je naar iemand anders wijst."  Mijn vriend stond in de hoek van de kamer en zei niks. Ik geloofde dat zijn vader gelijk had. Die woorden zijn nooit meer uit mijn hoofd gegaan. Ze werden mijn waarheid. 

 

Dat ging in houden dat ik elke dag alles op mezelf ging betrekken. Op mijn werk, bij vrienden, bij familie en in alle sociale situaties betrok ik elk boos gezicht, elke irritatie, elk meningsverschil op mezelf alsof ik het gecreëerd had. En ja nu snap ik dat ik dit inderdaad zelf aangetrokken heb, door die woorden als mijn waarheid te gaan zien.

 

MAAR DAT ZIJN ZE NIET

 

Als jij deze woorden, maakt niet uit welke woorden er tegen jou gezegd zijn, als jij deze gaat geloven dan worden ze jouw waarheid. Mijn vader zei dat ik het niet kon. Hij zei dat ik geen kwaliteit kon leveren en dat ik dit toch niet kon leren.  Mijn schoonvader zei dat het aan mij lag, altijd. Dat werd mijn waarheid. En toen ik in december 2010 van mijn toenmalige baas te horen kreeg : "Er is iets mis met jou." Tja toen werd ook dat mijn waarheid. 

 

En ja nu weet ik dat dit helemaal niet mijn waarheid is. En dat woorden kunnen blijven plakken, het een geloof wordt en dat het dan je waarheid kan worden. En dat je dus op die manier gaat leven en er nog veel meer van aantrekt! 

 

Dus wat geloof jij? Welke woorden zijn bij jou blijven plakken in je herinnering? Wat is jouw waarheid geworden?

 

Dat is waar jij telkens weer tegen aan zal lopen en wat er steeds weer in jouw leven aanwezig zal zijn. Keer op keer tot jij er helemaal klaar mee bent. En dan nog komt het je leven telkens weer binnen. Wanneer is het genoeg?

 

Dit is niet jouw waarheid. Jouw waarheid is dat jij gelukkig mag zijn, dat jij jouw eigen waarheid mag vinden en mag gaan omarmen. Jij bent niks anders als liefde en geluk. Het is alleen jouw waarheid (nog) niet. Time for change!

 

Liefs Karin

 

Karin is Gevoeligheid Expert & Coach en zij begeleidt (hoog)gevoelige vrouwen vanuit haar eigen ervaring en opgedane kennis, om hun leven vanuit zelfliefde, zelfrespect en acceptatie te gaan leven. Ze geeft op haar eigen, unieke manier aandacht aan mind, body & soul door middel van o.a. free challenges, online trainingen en live masterclasses.

 

Volg mij op:

www.facebook.com/karinschrijverofficial

Instagram: @healthappinessmetkarin

Voor gratis challenges word je lid van www.facebook.com/groups/gethealthyandhappyfreechallengegroep/

Voor meer informatie, coaching en workshops www.karinschrijver.com

 


«   »