Home » Choose your battles wisely

Choose your battles wisely

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 10:35

Ik zie ouders die elke dag aan het ruzie maken zijn met hun kind. Ik zie kinderen die elke dag aan het vechten zijn met hun ouders. 

De tip die ik je nu geef, is er eentje die jullie leven gaat veranderen.

Kies je gevechten wijs.

Wil jij echt om elke scheet je kind straf geven. Wil jij echt de hele dag bezig zijn met boos zijn, geïrriteerd zijn en gestrest zijn? Nee, dat lijkt mij ook niet. Waarom ga je dan de hele dag alle battles aan. 

Vanaf nu bepaal je drie regels die jij het aller belangrijkste vindt. En deze drie regels zijn de moeite waard om je kind hierop te attenderen (niet vechten!). Al het andere laat je voor wat het is. 

Dat gaat inhouden dat jij zelf de afwas doet, dat jij zelf de schoenen netjes weg zet en de jassen ophangt. Dat gaat inhouden dat je soms zal moeten slikken. Herinner jezelf er aan dat dit de afspraak met jezelf is. Je stelt je hierop in. Dit is wat het is. Jou drie belangrijkste regels zijn degene waar je je op focust. Het andere komt later wel. 

Wanneer je kind namelijk deze drie regels begrijpt en volgt, kun je nieuwe regels de focus geven. Maar niet meer dan drie regels tegelijk.


«   »