Home » ► Zorg goed voor jezelf - zelfliefde

► Zorg goed voor jezelf - zelfliefde

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 10:36

Wat heb jij nodig?

Je mag jezelf op de eerste plaats gaan zetten. Jij bent de nummer 1 persoon in jouw leven. Er is echt niemand belangrijker dan jij. 

Het kan zijn dat je nu enorme weerstand voelt, omdat je vindt dat je kind op nummer 1 komt. Begrijp goed dat als jij er niet was geweest, je kind er ook niet was geweest in deze vorm. Door goed voor jezelf te zorgen, jezelf op nummer 1 te zetten, leer jij je kind dat hij of zij zichzelf ook op nummer 1 mag zetten. 

Als jij altijd op de laatste plaats komt, is dat wat jouw kind als voorbeeld heeft. Grote kans dat je kind moeite heeft met grenzen stellen en opkomen voor zich zelf. Dat het niet weet hoe het voor zich zelf kan zorgen. Je kind weet niet wat het zelf nodig heeft om zichzelf op nummer 1 te zetten. En als je kind dan 15 jaar is en je vraagt hem of haar wat het nodig heeft om tot rust te komen, om te luisteren, om te zien of om zichzelf te ontdekken, dan heeft het geen antwoord.

De vraag is nu wat heb jij nodig?

Kun je daar antwoord op geven of weet jij het ook niet. Dat is namelijk een logisch gevolg van het feit dat jij dit ook niet geleerd hebt. Je hebt geen idee wat er voor nodig is om jezelf op nummer 1 te zetten. 

Tijd om daar eens over na te gaan denken.

 

Je bent je eigen BFF

 

Begin bij het begin en begin er mee jezelf lief te vinden zoals je beste vriendin je lief zou hebben. 

Het is een heel proces om jezelf helemaal lief te hebben, maar het is wel een belangrijk proces. We hebben allemaal punten waar we minder blij mee zijn. Het gaat er om dat je ze kunt accepteren zoals ze zijn. Ze zijn er om van te leren. Dus kun je er alleen maar dankbaar voor zijn.

De punten die een ander in je waardeert, zijn misschien punten die je zelf helemaal niet meer ziet of wilt zien. Vraag eens rond aan de mensen in je nabije omgeving en laat ze vijf positieve eigenschappen van jou opnoemen. Zie jij deze zelf ook of kijk je liever naar de punten die je negatief vindt aan jezelf. Schrijf ze op en bekijk ze van alle kanten. Laat ze er zijn en accepteer ze voor nu. Het is wat het is.

Jezelf op nummer 1 zetten is een vorm van zelf liefde. 

Een volgende stap is om naar je gedachten te gaan luisteren. Wat zeg je de hele dag tegen jezelf. 70-80% van je gedachten zijn negatief. En aangezien je zo'n 80.000 gedachten hebt elke dag, begrijp je wel dat je heel veel negatieve gedachten hebt gedurende de dag. 

Word je bewust van deze gedachten en zet voor elke nare gedachte een positieve en helpende gedachten in de plaats. Negatieve gedachten helpen je niet. Upliftende gedachten wel. 

Met alleen positief denken ben je er nog niet, maar het is wel een belangrijke stap in zorgen voor jezelf. 

Jij bent je eigen beste vriendin. Jouw beste vriendin zal je niet naar beneden halen, ze zal je steunen en supporten. Ze zal eerlijk tegen je zijn als je even de mist in bent gegaan en ze zal zeggen dat het de volgende keer beter gaat. Ze zal zeggen dat je goed bezig bent.

Nu is er niet altijd een vriendin in de buurt om dit te tegen je te zeggen, dus mag je je eigen beste vriendin worden.

Wees lief voor jezelf, want jij bent het waard.

Wil jij de zelf liefde 31 daagse in je mail, schrijf je HIER in!


«   »