Home » Home retraite dag 1

Home retraite dag 1

Gepubliceerd op 31 oktober 2018 11:07

Vandaag een dag van bijkomen. Oude herinneringen komen voorbij, in stilte zitten en zijn. Mijn katten die bij me komen liggen en me helpen te ontspannen. Ze helpen me in het moment te blijven.

 

De goudsbloem roept me om dankbaar te zijn. Van de laatste bloemetjes uit mijn tuin maak ik thee. Gedroogd voor een later moment. De goudsbloem die staat voor dankbaarheid, liefdevolle herinnering en bescherming.

 

Het gevoel van onrust dat ik van alles moet gaan doen borrelt hier en daar naar boven. Een lichte paniek, een gevoel van angst dat ik niet stil mag gaan zitten. Mijn systeem is zo gewend om altijd druk te zetten op mezelf, om de zware verantwoordelijkheid te dragen.

 

Mijn lichaam geeft rust aan en vindt tegelijk ook dat het weer hard moet werken. In overgave gaan en de hardheid loslaten. De zwaarte mag gaan. De spanning mag lucht krijgen. Ruimte mag ontstaan.

 

Een mooie dag gevuld met rust en onrust. Drukte en lichtheid. Oude, nieuwe herinneringen. De liefde en herkenning voor het Keltische stuk in mij. De druïde die kruiden gebruikt. De ontspanning van mijn katten spiegeltjes. Creatie. Aarden.


«   »