Home » ► The good & the bad

► The good & the bad

Gepubliceerd op 5 november 2018 09:17

Einde van mijn vijfdaagse retraite....wat is er uit gekomen en vooral wat nu?!

 

Het waren eigenlijk best pittige dagen, al dacht ik dat op de eerste dag nog niet zo. 

 

De reden waarom ik deze vijfdaagse heb gedaan, is omdat ik enorm aan het vast lopen was in mijn hoofd. En na een gesprek met Sabine (spiritueel coach) kwam ik er op uit dat er vijf dagen rust genomen mochten worden. Om allerlei overtuigingen en oordelen los te laten, om tot rust te komen en om blanco verder te kunnen gaan.

 

Ik leg zoveel druk op mezelf dat er nauwelijks ruimte is om adem te halen. Tijden deze vijf dagen werd het me alleen maar meer duidelijk dat ik nog meer vanuit mijn hart wil leven, werken en opvoeden. Om mijn echt ik te gaan omarmen. Ik dacht altijd dat ik alles moest kunnen uitleggen. Dat ik moest uitleggen wat ik doe en wie ik ben en waarom ik dingen zeg en doe. Ja I know dat klinkt als onzin. Maar als iets eenmaal in je hoofd zo is, dan lijkt het soms of er niks anders mogelijk is dan dat.

 

Tijdens deze dagen herontdekte ik mijn liefde voor creatie weer. Het tekenen gewoon vanuit zijn. Niet nadenken. Maar enkel de vraag stellen "wat mag ik delen vandaag" . En de rest vanuit mijn hart gewoon laten stromen.

 

Ahhh ja het klinkt zo makkelijk als ik dit nu opschrijf. Maar dat was het dus blijkbaar niet, anders had ik het wel eerder 'gewoon' gedaan. Gewoon, gewoon, gewoon. Gewoon vanuit je hart leven. Heel lang dacht ik dat ik dat al deed. Maar niets bleek minder waar. Een paar jaar geleden zei iemand tegen mij dat ik een denker ben, iemand die in haar hoofd leeft. En dat vond ik me toch een potje niet waar zeg! God wat was ik gefrustreerd door die opmerking destijds. Later ben ik het wel gaan begrijpen, want ja ik leefde inderdaad bijna helemaal in mijn hoofd.

 

Jaren van patronen en herinneringen hadden mij gevoel bijna geblokkeerd. Maar er is altijd een weg naar je hart, zo is gebleken. En al is die weg niet altijd makkelijk en heeft ze veel hobbels en kuilen. Het is zo meer dan de moeite waard om nu veel meer vanuit mijn gevoel te leven. Betekend niet dat ik nooit meer in mijn hoofd zit natuurlijk. Maar oefening baart kunst en elke dag bewust zijn van mijn gevoel en hoofd kwestie helpt me om nu stappen vanuit mijn hart te blijven maken.

 

En dus waren deze vijf dagen heel waardevol.

 

Klik hier boven op de afbeelding of klik HIER en bekijk de video!


«   »