Home » Purpuz Planner 2019

Purpuz Planner 2019

Gepubliceerd op 23 november 2018 12:00

Ik ben dol op lijstjes maken, mijn agenda inplannen en journallen. Ik heb het ook nodig om overzicht te houden, want anders word het een chaos in mijn hoofd. Dat werkt zich natuurlijk weer uit in mijn leven, want chaos in mijn hoofd betekent voor mij onduidelijkheid, verwarring en ik vergeet wat ik nu eigenlijk wilde doen. Daarom heb ik elk jaar een agenda en talloze notitieboekjes. Maar een goede en praktische agenda vinden is nog best lastig. 

 

Ik heb namelijk wel een paar eisen voor een agenda. Zo moet het overzichtelijk zijn, genoeg schrijfruimte hebben per dag, ruimte hebben voor mijn ideeën en creatieve uitspattingen en wil ik er zowel zakelijk als privé afspraken in kunnen zetten. 

De Purpuz Planner zag ik op Facebook voorbij komen met een interessant filmpje van de bedenker ervan. Clen Verkleij vertelde dat hij vanuit een burn out op zoek was naar een manier om zijn gedachten te ordenen, en tegelijk zich zelf te kunnen motiveren om zijn doelen te bereiken. Want doelen zetten is niet zo moeilijk, maar je doelen ook bereiken wel. Er is zoveel afleiding en momenten dat het niet wil lukken, dat het bijltje er bij neer gooien dan veel makkelijker is. Hij besloot zijn eigen ervaringen en dat wat hij tijdens zijn eigen proces had geleerd samen te voegen in de Purpuz Planner.

 

De Purpuz Planner is er in twee kleuren en uiteraard koos ik voor de roze versie! Pink is my color ♥ De agenda is stevig en heeft een goede kaft die tegen een stootje kan. Handig met vier katten en een puber in huis, dan willen er nog weleens dingen van tafel vallen. De eerste indruk is goed.

Het eerste gedeelte van de planner bestat uit uitleg over hoe de agenda werkt en hoe jij er optimaal gebruik van kunt maken zodat jij je doelen gaat bereiken. De planner bestaat uit acht stappen;

1. De Purpuz map je dromen visualiseren

2. De Purpuz Matric je dromen ordenen

3.Het Purpuz plan je doel opdelen in stappen

4. Het Purpuz pad je voegt tijd en volgorde toe

5.De maandplanning je doel plannen

6. De weekplanning je to-do's bepalen

7. Dag reflectie sta kort stil bij de dag

8. Vragen aan jezelf je maandelijkse check-in

Belangrijk is wel dat je deze stappen goed door leest en even de tijd voor neemt. Anders loop je denk ik het doel van deze planner mis. 

Na deze uitleg van de stappen kom je bij het werkboek. Hierin ga je dus echt aan de slag met je doelen, het inplannen er van en overzicht krijgen wat je moet doen om bij je doel te gaan komen. Het lijkt mij heel handig, zeker als je graag gefocust wilt blijven. Ik heb dit nog niet ingevuld, omdat dit jaar nog niet is afgelopen en omdat ik er graag de tijd voor wil nemen dit te doen. Dat wordt voor mij aan het einde van het jaar, zo rond de kerstdagen.

De weekindelingen zien er duidelijk er overzichtelijk uit. Lekker veel ruimte, de hele week in één overzicht zichtbaar en extra ruimte voor krabbels, notities en to-do's. Per dag reflecteer je kort op je dag, wat er goed ging en wat verbeterd kan worden. Dat zal helpen om eerlijk te blijven naar jezelf, maar ook om jezelf aan te moedigen en op je schouder te kloppen. Een inspirerende week quote bij elke week om je nog wat extra aan te moedigen!

 

Per kwartaal staat er een prachtige afbeelding in de planner, heerlijk om even bij weg te dromen. Verder is de planner wel een beetje kaal en saai, dus lekker met stickertjes en doodles tekenen om de boel op te fleuren zou ik zeker doen. 

Achterin de planner vind je nog extra tools met betrekking tot de eerder genoemde acht stappen. 

Ik vind de planner mooi, overzichtelijk en lekker ruim. Ik mis een beetje gezelligheid en kleur in de planner zelf. Ik ben benieuwd hoe deze planner voor mij gaat werken. Het helpt mij wel om heldere doelen neer te zetten en de stappen duidelijker te maken die ik moet nemen om bij mijn doel te komen. Dus ik kan me voorstellen dat dit een fijne planner voor mij word in 2019.

 

De Purpuz planner kost € 34,99 (grijze versie), de Pink Planner (limited edition) kost € 39,99 en zijn te bestellen bij bol.com.

 

 

Deze blog is in samenwerking met Purpuz Planner mogelijk gemaakt.


«   »