Home » Glutenvrij Gourmetten

Glutenvrij Gourmetten

Gepubliceerd op 19 december 2018 10:32

Gezellig gourmetten met de feestdagen of gewoon omdat het gezellig is, ik hou er van! Maar helaas is dat (tot een week geleden) nog nooit geweest zonder buikpijn. Stokbrood, sausjes, salades en vlees. Er zitten allemaal gluten in en ik dacht dat gourmetten nooit meer zou zijn wat het ooit was. Na een aantal mislukte pogingen is het dan nu echt gelukt!

GLUTENVRIJ GOURMETTEN

Het is mogelijk en I did it!

 

Mijn grootste fout!

De grootste fout die ik maakte in het verleden was dat er glutenvrije en glutenvolle producten op één tafel stonden en ik dacht dat dit best kon. Niks is minder waar, want er is altijd kruisbesmetting, daar ontkom je niet aan. Zelfs met twee aparte gourmet platen is dit niet te voorkomen. De spetters vliegen alle kanten op en besmetten zo de andere plaat, je bord en het glutenvrije vlees en vis.  Misschien is het naïef van mij om te denken dat dit wel kon. Maar ik voel me vaak al 'lastig' omdat ik niet alles kan eten, dus dacht ik dat dit wel oké was voor iedereen. 

En dat is mijn tweede grootste fout. Ik voelde mezelf tot last omdat ik een glutenallergie heb. Bizar en totaal niet nodig.  Ja mensen moeten rekening houden met mijn eten, maar als ik ze uitleg wat de gevolgen zijn als ik wel gluten eet dan willen ze met alle liefde rekening houden met mij. 

Het is mogelijk om glutenvrij te gourmetten!

De producten die wij nu hebben gebruikt met gourmetten komen bij de Lidl en Jumbo vandaan. Gewone supermarkten waar je dus alles kunt halen. De mini verpakking vlees en vis komen bij de Lidl vandaan. Na uitvoerig elke verpakking omgedraaid te hebben bleken er verschillende soorten zonder gluten te zijn! De varkenshaasjes, hamburgertjes, varkenslapjes, shoarma, knoflook garnalen en kabeljauw filet waren allemaal glutenvrij. De humus komt ook bij de Lidl vandaan, deze is met tomaat en basilicum. Erg lekker voor op je glutenvrije stokbroodje. 

 

Dan de sausjes, want helaas zitten er in veel sausjes tarwegluten. Maar in de American fritessaus van de Lidl geen gluten! In de curry idem en in de ketchup ook geen gluten. De Zaanse mayonaise bij de Jumbo ook 0%  gluten. De kruidenboter maakte mijn broertje van roomboter en kruiden. De augurken voor een fris zuurtje komt ook bij de Lidl vandaan en is uiteraard ook glutenvrij.

 

De Russische eiersalade van de Jumbo is glutenvrij, net als de kip kerrie en zalmsalade van het Jumbo eigen merk. Het stokbrood heb ik zelf gebakken van glutenvrij wit brood meel van Schär. Naast al dit heerlijks hebben we nog wat verse groenten gesneden zoals, komkommer, puntpaprika, snoeptomaatjes, lente ui en champignons. Een geklopt eitje voor in de bakpannetjes en bakken deden we in kokosolie.

 

Als extraatje hadden we een lekker recept van Allerhande gebruikt. Tortilla chips (Lidl) met daaroverheen een gesnipperde puntpaprika, ringetjes lente uit en geraspte kaas is het bakpannetje. Super lekker en helemaal glutenvrij. 

Zoals je ziet was er eten in overvloed, hebben we heerlijk genoten en vonden ook de niet glutenvrij eters het super lekker. We hadden allemaal onze buik goed vol gegeten. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar. 

Natuurlijk moet je de ingrediënten blijven checken, want een leverancier kan zomaar dit veranderen. Dat is nu eenmaal een consequentie als je glutenvrij eet, checken, checken, checken. Heel veel verpakkingen en ingrediënten blijven lezen. Wij gaan komende kerst weer lekker gourmetten en misschien dat we er iets nieuws aan gaan toevoegen. Want de basis van glutenvrij gourmetten is nu gelegd, nu kunnen we gaan toevoegen. 

 

Ik hoop dat je hieruit inspiratie hebt kunnen halen om zelf ook glutenvrij te gourmetten. Laat het me gerust weten en plaats je ervaring en/of tips hieronder achter in een reactie. 

 

Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.