Home » Genieten van dit prachtige uitzicht

Genieten van dit prachtige uitzicht

Gepubliceerd op 14 januari 2019 13:23

De afgelopen maanden was het een chaos in mijn hoofd en zoals ze dan zeggen dan is het vaak ook een chaos in je hoofd. Helaas waar, want wat een drukte in mijn hoofd. Het leek wel een drukke avondspits maar dan de hele dag door. 

 

Nu alle kerstspullen weer zijn opgeruimd werd het duidelijk dat deze chaos mij niet echt hielp. Tijd om op te ruimen dus! Na alles in de woonkamer weer op orde te hebben gebracht, voelde het een stuk rustiger en alles had weer zijn normale plekje in huis. Heerlijk die rust. 

Om mijn opgeruimde woonkamer nog net dat extraatje te geven, vond ik het tijd voor een nieuwe schilder. Het oude was donker, hing er al tien jaar en voelde niet meer zo passend. 

Met als resultaat deze prachtige wereldkaart!

Wereldkaarten zijn er echt in allerlei soorten en maten. Je kunt zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen en zo ook eentje die bij mij zou passen. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis, over mogelijkheden en de wereld ligt letterlijk aan je voeten. Lijkt zo’n toffe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten. Op deze site kun je je hart ophalen en kiezen wat bij jou en je interieur past.

 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een canvas foto, hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een meer landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Ik koos voor de wereldkaart op Canvas, maat 120 x 80 cm.

 

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden. Echt alles is mogelijk.

 

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

 

Ik ben helemaal fan van deze wereldkaart! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Bekijk de foto’s op de website van wereldkaarten.nl voor nóg meer inspiratie.

 

Ik ben heel erg blij met deze prachtige uitvoering van de wereldkaart. Past perfect in mijn interieur en geeft een goede vibe in huis. En nog belangrijker het geeft rust om naar dit prachtige uitzicht te kijken. Even een zenmomentje voor mezelf.

 

Deze blog is in samenwerking met wereldkaarten.nl mogelijk gemaakt.


«   »