Home » Rooibos thee en de werking er van.

Rooibos thee en de werking er van.

Gepubliceerd op 29 januari 2019 10:41

Rooibos thee, een mega populaire theesoort die steeds meer gedronken en gewaardeerd wordt. Naast de heerlijke smaak is ook de kleur aantrekkelijk om te zien. Rooibos is afkomstig van de Afrikaanse plant Aspalathus Linearis. Deze struik groeit in de omgeving van de Cederberg en wordt gekweekt voor ons verwarmende kopje thee.

Echter is Rooibos thee officieel geen thee soort. Thee wordt alleen thee genoemd als er de theeplant in zit. Dat houdt inderdaad in dat geen enkele ‘thee’ met enkel kruiden dus thee is, maar eigenlijk warm water met kruiden. Desalniettemin is Rooibos ‘thee’ lekker en goed voor je.

Rooibos bevat verschillende ingrediënten die goed voor je lichaam zijn. Zoals onder andere ijzer, calcium, kalium, koper en magnesium. Dankzij deze mineralen kun je je fitter voelen, minder overprikkeld en energieker. Uiteraard in combinatie met een gezonde levensstijl. Omdat er geen cafeïne en theïne in Rooibos zit kun je deze thee prima drinken voor je gaat slapen.

 

Een aantal voordelen op een rijtje van Rooibos thee.

  • Rooibos thee bevat antioxidanten die bacteriën bestrijden en je immuunsysteem versterken.
  • Rooibos thee bevat geen cafeïne en theïne zoals koffie en reguliere theesoorten wel hebben. Een prima thee om ook ’s avonds te drinken en voor zwangere vrouwen.
  • Rooibos thee is een prima anti stress middel.
  • Het helpt tegen darmkrampen en maagpijn bij kinderen (en bij volwassenen).

 

Rooibos thee vind je tegenwoordig in elke supermarkt en is goed verkrijgbaar. De fabrikanten hebben natuurlijk allerlei smaakjes toegevoegd om het nog aantrekkelijker te maken. Zo heb je honing - Rooibos en mango - Rooibos. Ik vraag me dan wel af of die toevoegingen ook werkelijk iets toevoegen. Vaak is het zo dat het natuurlijke van het product dan juist verminderd in plaats van verbeterd.

 

Feit is dat Rooibos thee een goede vervanger is voor vruchten thee, frisdranken, ranja en andere zoete dranken en thee soorten.

 

Je kan eventueel een scheutje amandelmelk of theelepeltje honing toevoegen als je nog aan de smaak moet wennen. Ik heb Robin (mijn zoon) van jongs af aan Rooibos thee aangeboden en hij vind dit nu vele malen lekkerder dan de vruchten thee soorten bijvoorbeeld. Bij een verkoudheid gaan er flink wat koppen Rooibos thee met een schepje honing doorheen in huize Schrijver.


«   »