Home » Kamille thee en wat het voor je lichaam doet.

Kamille thee en wat het voor je lichaam doet.

Gepubliceerd op 12 februari 2019 10:00

Heb je weleens Kamille thee gedronken? Misschien heb je het weleens als tip gekregen dat je kamille thee moest drinken toen je grieperig was of slecht sliep. Kamille thee is naast een lekkere kop thee ook goed voor je gezondheid. Lees verder en ontdek de helende kracht van kamille.

Kamille, oftewel Matricaria recutita of de roomse kamille Anthemis nobilis/Chamaemelum nobile, is een kruidig goedje dat je inderdaad prima voor het slapen gaan als thee kunt drinken. Het werkt namelijk rustgevend waardoor je rustiger slaapt. Het werkt ontspannend en verminderd stress gerelateerde klachten zoals darmkrampen en hoofdpijn!

 

Kamille thee helpt ook voor baby’s met krampjes en bij doorkomende tandjes. Meng kamille thee met melk poeder in plaats van water en het verlicht de krampen in de darmen. Kamille helpt de verkrampte spieren in de darmen te ontspannen namelijk.

 

Het heeft ook een aantal verdovende eigenschappen en kan helpen bij hoofdpijn, kiespijn, pijntjes bij griep en kan zelfs menstruatiepijn verlichten.  Kamille heeft vele werkingen en kan veel verlichting bieden bij deze klachten.

 

Kamille is een natuurlijk middel die jou kan helpen om op een natuurlijke manier je lichaam gezond te houden.

Een aantal voordelen van Kamille thee

 

  • Werkt rustgevend
  • Bevordert de nachtrust
  • Helpt bij darmkrampen
  • Verlicht bij (pre) menstruatie klachten
  • Vermindert darmkrampjes bij baby’s en helpt bij doorkomende tandjes

 

Kamille thee is verkrijgbaar in thee zakjes, maar ook in gedroogde vorm die je in een thee ei kunt doen. Geniet lekker van je rustgevende kopje kamille thee.

 

Let wel op als je allergisch bent voor planten uit de kamille (composieten) familie, dan kan dit een allergische reactie opwekken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.