Home » Ben jij een #girlboss?! boek review

Ben jij een #girlboss?! boek review

Gepubliceerd op 19 februari 2019 10:00

De definitie van een #girlboss; "Een #girlboss is iemand die de baas is over haar eigen leven. Ze krijgt wat ze wil omdat ze ervoor werkt. Als #girlboss neem je de leiding en aanvaard je de verantwoordelijkheid. Je bent een vechter - je weet wanneer je klappen moet uitdelen en wanneer je moet mee bewegen. Soms lap je de regels aan je laars, soms accepteer je ze, maar altijd op je eigen voorwaarden. Je hebt een doel voor ogen, maar je wilt ook wat plezier onderweg. Je slaat eerlijkheid hoger aan dan perfectie. Je stelt vragen....Je bent een badass. - Sophia Amoruso"

 

De start van dit boek is al motiverend en magisch. Dat beloofd wat en ik ben hongerig naar meer!

Al zoekende naar iets op Netflix waar ik mijn gedachten mee kon verzetten op een druilige middag waarin ik nergens toe geïnspireerd werd en mijn motivatie beneden vriespunt zat, kwam ik de serie van Girlboss tegen. Ik keek de trailer en het bleek maar één seizoen te zijn dus ik besloot om mijn middag hieraan te besteden.

Ik kan je zeggen dit waren de best besteedde uren van die week. Al bij de eerste aflevering was er dat iets wat me aansprak en waardoor ik er meer van wilde. De gedrevenheid, de zoektocht en de struggles van het echte leven raakte mijn eigen leven aan en ik was verkocht. 

De dagen er na klikte ik op elk vrij uurtje de serie aan om hem verder te kijken. Na afloop voelde ik me geprikkeld en gemotiveerd om mezelf een schop onder mijn kont te geven. Want ja ik ben een vechter en ja ik stel vragen en ik heb een doel. Ik wilde meer!

 

Er bleek een boek! Een #girlboss boek dat ik onmiddellijk bestelde op bol.com en ik kon niet wachten om meer te leven over het leven van Sophia Amoruso. Tijdens het wachten zocht ik haar op Instagram op en ze blijkt nog steeds actief en mega succesvol in haar business die ze vanaf nul heeft opgebouwd. 

Want dat is waar de serie en ook het boek over gaat. Al blijken de serie en het boek wel iets van elkaar af te wijken, maar de boodschap is het zelfde. Uiteraard is het in de serie wat geromantiseerd, het blijft televisie natuurlijk. Het gaat over het leven en hoe je het soms gewoon niet weet. Dat je soms niet weet waarom je doet wat je doet en daar als vanzelf een weg in kunt vinden door te vertrouwen op je eigen hart en intuïtie. Dat we allemaal worstelen met het leven, nare dingen mee maken, teleurstellingen te verwerken krijgen en daarmee om hebben te gaan. Over dat het leven zo ingewikkeld is als dat jij het er van maakt. En dat je vooral ook kind mag blijven in de volwassen wereld waarin je als 20 plusser in leeft.

Het boek heb ik in een paar dagen uitgelezen! Het leest lekker weg, werkt motiverend en prikkelt je hersencellen tot zelf nadenken. 

Het vertelt het verhaal van Sophia die in het werkende leven in loondienst haar weg niet kan vinden. Niks lijkt haar lang genoeg te boeien, snel te vervelen of uit te dagen. Al in haar schooltijd was het een uitdaging om de lessen te volgen en op dezelfde school bleef ze nooit lang. Ze was zoekende in deze wereld en wat haar plaats hierin was. 

Ze leidde een bijzonder tiener bestaan, ze stal, was punk, gothic en hippie, maakte haar school niet op een reguliere manier af en reisde van hot naar her. 

Tot ze een liesbreuk kreeg en 'gedwongen' was om een baan in loondienst te nemen totdat ze in aanmerking kwam voor een zorgverzekering zodat ze hieraan geopereerd kon worden. 

 

Tijdens haar baantje had ze tijd genoeg om op het internet rond te struinen, ze verkocht een gestolen boek op ebay en het begin van haar mega imperium Nasty Gal ging van start

Ik ga je natuurlijk niet alles vertellen wat er in het boek staat, want dan zou ik alles spoilen. 

Wat mij vooral aansprak is Sophia haar nuchterheid, gevoeligheid en het 100% vertrouwen op haar gevoel. Ze is real. Ze deelt in haar boek haar struggles, haar uitdagingen en haar kijk op het leven. Ze is inspirerend en motiverend om zelf ook het beste uit je leven te willen halen. Je wil die #girlboss zijn!

Volgens Sophia zijn wij die #girlboss en is het tijd dat we meer op onze krachten gaan leren vertrouwen. Vrouwen zijn nodig in de wereld, zeker in deze tijd waarin we leven. We mogen evenwicht brengen en laten zien dat wij slim, flexibel, gevoelig, sociaal en #girlboss zijn.

 

Het lijkt bijna een sprookje of een in elkaar gezet verhaal, zo mooi is het hoe Sophia haar leven heeft opgebouwd, haar bedrijf zo succesvol runt en nu doet waar ze van houdt en elke dag gelukkig van wordt. Maar het is echt en dat laat zien dat het voor jou ook mogelijk is om te doen waar je van houdt. 

Ook als er niemand in je gelooft of als ze je creatieve ideeën uit lachen. Wanneer je een nee krijgt, is dat alleen maar meer reden om door te gaan en toch te krijgen wat je wilt. En als je het niet vraagt, krijg je het niet.

 

Een absolute aanrader!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.