Home » Deo zonder meuk! Lekker in een potje review

Deo zonder meuk! Lekker in een potje review

Gepubliceerd op 28 februari 2019 06:00

Onlangs viel het me op dat er eigenlijk waanzinnig veel meuk in onze verzorgingsproducten zitten. Die we ten eerste niet nodig hebben en ten tweede niet goed zijn voor ons lichaam aangezien een aanzienlijk deel door ons lichaam wordt opgenomen. Maar dit is wetenschappelijk niet onderbouwd. De studies en onderzoeken die gedaan werden naar de link tussen ziekten en het gebruik van deo's hebben flinke tekortkomingen en dus kan je die conclusie niet trekken. 

Toch vind ik het geen prettig idee dat er in de spuitbus die ik nu gebruik onder anderen aluminium en geconcentreerde parfum zit die ik elke dag in adem en onder mijn oksels spuit.  Het mag wel wat natuurlijker als het even kan. 

Nu kan je deodorant prima zelf maken net zoals veel verzorgingsproducten zoals scrub, crème en badschuim. Daar vind je op Pinterest een reuze aanbod aan van DIY afbeeldingen en links. Een kwartiertje op Google en ook daar vind je meer dan genoeg keuze hierover. 

Aangezien ik graag dingen opspeur en uitzoek ging ik ook op zoek en zag ik makkelijke manieren om zelf aan de slag te gaan. Helaas heb ik dan telkens niet alle ingrediënten in huis of het budget niet om alles aan te schaffen wat er voor nodig is. Misschien waag ik me daar een andere keer nog eens aan ;-)Tot ik bij deze deodorant uit kwam. 

Ik ging snuffelen op Instagram en Facebook en was blij verrast door LEKKER IN EEN POTJE.

Lekker in een potje werd in 2014 opgericht door Dewi aan de keukentafel in Utrecht. Ze begon met scrubs, voetenbadjes en bodybutters met de gedachten dat je in theorie alle ingrediënten moest kunnen eten! 

Inmiddels licht de focus volledig op de deodorant in catchy blikjes en recyclebaar karton. Lekker in een potje gebruikt alleen maar biologische en dus natuurlijke ingrediënten. Volledig plantaardig en daarmee ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Want er wordt ook niet getest op dieren. Dieren zijn lief en niet voor in een potje.

Wat een super interessant merk en mooie insteek.

 

Ik ging het testen.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was aangezien ik nogal een zweter ben, ik heb het snel warm en ik vind  het niet fijn vind om 'geroken' te worden door mensen om me heen.

Toen ik een jaar of dertien was stond ik bij een optreden te kijken en naast mij stond een man die het enorm warm had. Ik heb mijn adem in staan houden omdat de geur niet te doen was en volgens mijn moeder heb ik het er nog dagen over gehad thuis. Als er dus iets is dat ik niet wil ik stinkende oksels!

De deo is te bestellen op de website, maar ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn. In de winkel (in ons kleine dorp/stadje) stonden alle drie de geuren die ze hebben. Ik koos Neutraal en Lavendel. De andere geur is Pepermunt- Rozemarijn.

Op de website van Lekker in een potje staan de geuren beschreven en wat de geur voor je doet. Ook staan alle ingrediënten beschreven en welke functie zij hebben in het potje. 

Toen ik ze kocht was er een aanbieding en kocht ik er twee voor de prijs van één (per stuk € 6,99). 

Op de verpakking staat in het Nederlands en Engels precies beschreven wat er in zit. Lekker duidelijk en prima letter grootte. 

Het blikje heeft een draai deksel, wat super handig is want dan kan het in je tas zonder dat het dekseltje er af gaat en je hele tas onder is gesmeerd. 

Het enige wat mij niet helemaal duidelijk was is hoeveel ik er van moest gebruiken. De deo is makkelijk smeerbaar, niet te hard en niet te zacht, maar ja hoeveel smeer je dan onder je oksel? 

Na een paar dagen proberen heb ik nu de perfecte hoeveelheid gevonden. Voor de zekerheid heb ik een berichtje gestuurd naar de Facebook pagina. Ik kreeg super snel een reactie en als je kijkt naar de hoeveelheid op de bovenstaande foto dan was dat iets te weinig.

"+ 50% was het antwoord" 

Inmiddels gebruik ik de deo nu een week en ik ben erg tevreden. Waar ik even aan moest wennen is dat mijn oksels nu wel wat nat worden. Dat komt omdat mijn oksels niet meer afgesloten worden door de chemicaliën van mijn spuitbus deo, maar nu op een natuurlijke manier weer kunnen ademen. Even wennen, maar prima te doen want de geur is namelijk nergens te bekennen! Wanneer ik de lavendel deo gebruik ruik ik heerlijk naar lavendel en wanneer ik neutraal gebruik ruik ik niks. Dat is wat een deo zou moeten doen.

 

Heb jij er wel eens bij stil gestaan wat er in jouw deo zit aan chemische ingrediënten en ga jij Lekker in een potje uitproberen? Ik ben benieuwd, laat het me hieronder in een reactie weten. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.