Home » Jij maakt het verschil

Jij maakt het verschil

Gepubliceerd op 28 mei 2019 09:31

Onzekerheid, twijfel, weinig of geen zelfvertrouwen en continue bezig zijn met wat een ander van je vindt. Bezig zijn met voor anderen zorgen en een ander gelukkig te maken. Jezelf maar blijven bewijzen tegenover je ouders en je aanpassen aan de mensen om je heen. Op je werk loop je op je tenen, je werkt hard voor je baas en 's avonds lig je Knock Out op de bank.  Is dit alles, is dit het dan. Is dit het leven zoals het zal zijn...

Mag het anders a.u.b.

Te lang en teveel passen wij vrouwen ons aan aan de hele wereld. Oké dat klinkt misschien wat overdreven, maar kijk eens even serieus naar hoe jij nu in je leven staat. Waarschijnlijk ben je al bezig met je grenzen stellen, vaker nee te zeggen en probeer je steeds meer te luisteren naar je gevoel. Je voelt het diep van binnen pruttelen en je weet heel goed dat er dingen mogen veranderen. Sterker nog, je wil graag dat er dingen in je leven veranderen. Je doet echt je uiterste best om de mensen om je heen lief te hebben en vooral ook jezelf lief te hebben.

 

En wil dat al een beetje lukken? God ik hoop het zo voor je. Ik hoop zo dat je inziet dat je inderdaad vaker nee mag zeggen in plaats van ja terwijl je een nee voelt. Ik hoop zo dat steeds meer naar je gevoel luistert en dat je de passie in je hart voelt stromen. Ik hoop echt van ganse harte dat je jezelf echt lief hebt en goed voor jezelf zorgt. Want ja, dat mag zeker en ja dat verdien je. Maar leef jij echt je leven al zoals jij dat werkelijk en echt diep vanuit je hart graag wil. Het mag anders namelijk. Jij mag doen wat jij wil, ook al is dat anders dan wat het verleden je heeft laten zien.

Een nieuwe fase

Het mag inderdaad anders dan hoe je het voorheen deed. Je bent in een nieuwe fase aangekomen waarin je meer en meer mag zijn wie je echt bent. Het verleden heeft je laten zien hoe het kan als je de lijnen door laat lopen vanuit je familie systeem. De mensen die je hebben opgevoed, je ouders, hebben hun normen en waarden bij je over gebracht en hun gedachten over het leven met je gedeeld. En nu is het tijd om je eigen bron weer te vinden. 

Het is interessant om te kijken waarom jij de dingen doet zoals je ze nu doet. Waarom doe je die dingen. Is het aangeleerd, is het een gewoonte geworden of ben je blind geworden voor alle mogelijkheden die tot jouw beschikking staan. Wat is er in jouw leven gebeurd waardoor jij je hebt laten definiëren. Welke woorden en gedachten zijn je bij gebleven en ben je gaan geloven als de jouwe. 

Hoe komt het dat jij nu nog niet bent waar je wilt zijn?

Geef jezelf ruimte om te ontdekken

Je leeft in een tijd waarin er veel ruimte is om uit te proberen, te oefenen en te ontdekken. Er zijn tal van mogelijkheden om jouw leven te creëren zoals jij dat wilt. Om er je meest gelukkige dagen van te maken die jij ooit hebt gekend. Jij bent je verleden niet. Jij bent niet wat er is gebeurd met je. Jij bent niet wat je is aangeleerd.

Kijk je hebt altijd een reden om te zijn en te doen wat je nu doet, maar er is nooit een excuus om het zo te blijven doen zoals je het altijd hebt gedaan. Stap uit je verleden en weet dat dit een stukje is dat jou vele lessen heeft laten zien. Weet dat het nooit en te nimmer jouw schuld is geweest en onthoud dat er niets maar dan ook niets mis met jou is!

Het is gebeurd. En dat is wat het is. Laat wat er is gebeurd, of wat je hebt overgenomen van je omgeving nooit de controle overnemen over jouw zijn. Jij bent namelijk een uniek persoon, ontstaan en geboren uit een energie die alleen maar liefde te noemen is. Jij bent nu in het bewustzijn gekomen, in een nieuwe fase, waarin jij mag ontdekken wie je echt bent en wilt zijn. Zie het als een spel waarin je niet kunt verliezen. Welke kant je ook op gaat of wat je ook kiest, het is altijd precies het juiste. 

Zelf liefde

Soms geeft het leven je een berg met ellende en verdriet. Soms moet je heel diep gaan en begrijp je niet waarom jou dit wordt aangedaan. En daar zit precies het punt waar ik op wil komen. Er wordt jou niks aangedaan zolang jij dit met liefde in je hart benaderd. Zolang jij jezelf met liefde blijft bekijken en de liefde door je heen voelt stromen, kan niemand jou iets aandoen wat ze ook doen of gedaan hebben. 

Dan kun jij zelfs met liefde naar de gebeurtenis of situatie kijken en jezelf vergeven met liefde. Dan kies jij voor jezelf en geef je geen energie aan dat- of diegene die jou wil kwetsen. Wanneer jij volledig op kunt gaan in liefde voor jezelf, jezelf kwetsbaar laat zijn kan niemand jou namelijk nog kwetsen. Jij weet wie je bent en jij weet dat je liefde bent. Voor jezelf, en alleen maar voor jezelf. 

Heb jezelf lief en je kunt je liefde delen als nooit tevoren. 

Jij maakt het verschil

Er komt een dag waarop jij je gaat realiseren dat jij werkelijk het verschil maakt. Ik ben er van overtuigt dat jij en ik hier niet voor niks op deze aardkloot rond lopen. Jij leeft jouw leven, omdat het jouw leven is dat geleerd mag worden. En of je nu vorige levens hebt gehad, dat er wellicht nog levens komen of misschien loopt alles wel parallel aan elkaar en gebeurd alles tegelijk. Het maakt niet uit. Jij bent hier nu en jij bent hier niet voor niks nu. 

Alles wat jij aanraakt, waar jij over denkt en wat jij voelt het maakt iets uit. Het maakt echt iets uit dat jij hier nu bent. 

Kijk eens om je heen en stel je voor dat je nu helemaal niets meer zou hebben. Je zit op een leeg en kaal grasveld en hebt alleen nog maar jezelf. Besef je eens wat daar allemaal weer uit voort kan komen als jij jouw energie vanuit je hart gaat laten stromen. Jij leert lief te hebben, jij leert te zien, jij leert er te zijn. 

Jij maakt het verschil door er te zijn. In het nu ben jij hier en het is aan jou wat jij met dit moment gaat doen. 

- Liefs Karin

Bekijk ook mijn blog en video met de zeven happy steps zodat jij de eerste stappen kunt gaat zetten naar een leven zoals jij het wil!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.