Home » Emotionele rollercoaster, enjoy the ride | Blog 3 Life of Miss Karin

Emotionele rollercoaster, enjoy the ride | Blog 3 Life of Miss Karin

Gepubliceerd op 16 september 2019 16:00

Steeds als ik ga opschrijven hoe mijn week is geweest, bekruipt met het gevoel van "Pfoe wat was dat weer een week zeg". Niet echt met positieve vibes of zo, maar meer met een diepe zucht. Waar moet ik beginnen en wat ga ik met je delen over de afgelopen week. Hij was turbulent, onrustig, zonnig, verdrietig en nog meer van dit. Nou veel lees plezier dan maar he ;-) hihi dat beloofd wat.

Op maandag besloot ik mijn laatste sigaret te roken en ik was vol goede moed en vertrouwen dat dit mij ging lukken deze keer. Na ontelbare stoppogingen voelde deze anders dan andere keren.

Eigenlijk had ik als stopdatum vrijdag 13 september in gedachten, maar ach een paar dagen eerder kan toch ook? Nou precies dat dacht ik dus ook. Ik kocht geen nieuwe sigaretten en rookte om 9.29 uur op 9 september mijn laatste sigaret.

Best stoer, want voorheen raakte ik alleen bij de gedachte al in paniek en kreeg ik het spaand benauwd. Voor de zekerheid een zak drop en pepermuntjes gehaald, voor de 'trek' momenten. Een nicotine pleister op mijn arm en ik was er echt helemaal klaar voor. 

Let the battle begin

De missie is ook om gezonder te eten, maar dit gaat niet zo goed samen met stoppen met roken zo bleek. De chocolade pinda's waren op maandag avond op en de drop pot werd druk bezocht de dagen er na. 

Ik had Robin nog zo gewaarschuwd dat hij de pot niet leeg mocht eten voor het weekend, want dan zou ik hem de volgende keer heel goed verstoppen voor hem.

Oeps, bleek dat ik de grootste drop pot bezoeker werd en op woensdag heb ik maar sorry gezegd tegen Robin van mijn eerdere waarschuwing. Hij moest er enorm om lachen natuurlijk en kon het niet laten te zeggen "Zie je wel mam, ik was het niet".

Oké, oké deze keer niet nee. Deze week was ik de boosdoener. Gelukkig had ik in mijn andere hand een waterfles en heb ik dagelijks twee liter water gedronken, naast mijn gewone koppen thee.

Al met al lukte het gezonde eten ook best aardig, op de drop pot na dan, en ook heb ik voor mijn werk gezonde lunches geprept. De blauwe bessen waren een minder goed idee. Deze waren namelijk een beetje weeig en er zat niet zoveel smaak aan, dus deze kan ik beter in een smoothie of pannenkoek verstoppen. De rest van de trommels gingen goed leeg en ik had er ook meer dan voldoende aan. Ik heb geen honger gehad tijdens mijn werkdagen.

Wel enorme rook trek, dat dan weer wel. 

Het was dan ook een roller coaster aan emoties deze week en dat heb ik wel gemerkt aan mijn humeur, dat echt met momenten beneden het vriespunt kwam. 

Tot vrijdag avond heb ik het volgehouden en toen zwichte ik voor een sigaret. Die sigaret bleef niet lang alleen en zo komt het dat op het moment dat ik deze blog aan het schrijven ben ik weer een roker ben geworden.

Weliswaar met optimisme dat ik een nieuwe stopdatum ga neer zetten, want het is me wel duidelijk dat ik graag wil stoppen. Opgeven is geen optie, want ik wil rookvrij zijn. En dat moment gaat er ook zeker komen. 

Nu weer even de emoties laten bedaren, kijken waar mijn trigger lag deze keer en er opnieuw voor gaan. Want het lijkt me heerlijk om weer echt te kunnen ruiken, te kunnen proeven en de frisse lucht door mijn longen te voelen gaan

Zolang je niet opgeeft, kun je niet falen.

In tegenstelling tot vorige keren dat mijn stoppoging mislukte, voelde ik me deze keer vrij rustig er onder. Voorheen voelde ik me echt een mislukkeling, een faler en een waardeloze moeder. Ik kon niet eens het goede voorbeeld aan mijn zoon geven, wat voor mens ben ik. Deze keer voelde het juist andersom. Ik laat zien dat het niet tof is om verslaafd te zijn aan een sigaret en ik laat zien dat ik niet op geef. Ik wil stoppen en er komt een dag dat dit me lukt. 

Ik geef niet op! Dat is ook een boodschap die ik mijn zoon mee geef. 

En die boodschap overheerste mijn gedachten, waardoor ik nu weet dat er binnenkort een nieuwe datum gepland gaat staan.

 

Benieuwd naar mijn vlog van de afgelopen week? Klik dan even hieronder en bekijk hem ♥

Thanx voor het lezen van mijn hersenspinsels en faalmomenten ;-) en tot volgende week!

-x-

Note to myself:  Ik ben in gewicht 0,3 gram aangekomen van al dat snoepwerk, dat viel me echt reuze mee. Voorheen kwam ik gemiddeld 1 kg per week aan als het niet meer was. Ik denk dat het vele water drinken zeker geholpen heeft.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.