Home » Blog

Blog

Inspirerende blog  met aandacht voor je mind, body en soul.

Die speciale gave die alleen jij hebt

Jij hebt hier iets bijzonders te brengen. Je bent op deze aarde met een reden, zoals iedereen dat is. Maar jij hebt iets wat niemand heeft. Jij bent namelijk uniek. Er is niemand zoals jij bent. Er is niemand die jouw leven leeft en heeft ervaren zoals jij dat doet. Jij bent hierin uniek. Een unieke persoon, een unieke individu, een uniek mens. Juist jij bent de moeder (of vader) van jouw kind. Juist jij bent de vrouw (of man) die je bent.Juist jij hebt gekozen voor dit leven, jouw leven.Er is geen tweede jij. Er is er maar één van jou.

Lees meer »

Choose your battles wisely

Ik zie ouders die elke dag aan het ruzie maken zijn met hun kind. Ik zie kinderen die elke dag aan het vechten zijn met hun ouders. De tip die ik je nu geef, is er eentje die jullie leven gaat veranderen.Kies je gevechten wijs.Wil jij echt om elke scheet je kind straf geven. Wil jij echt de hele dag bezig zijn met boos zijn, geïrriteerd zijn en gestrest zijn? Nee, dat lijkt mij ook niet. Waarom ga je dan de hele dag alle battles aan. Vanaf nu bepaal je drie regels die jij het aller belangrijkste vindt. En deze drie regels zijn de moeite waard om je kind hierop te attenderen (niet vechten!). Al het andere laat je voor wat het is. Dat gaat inhouden dat jij zelf de afwas doet, dat jij zelf de schoenen netjes weg zet en de jassen ophangt. Dat gaat inhouden dat je soms zal moeten slikken. Herinner jezelf er aan dat dit de afspraak met jezelf is. Je stelt je hierop in. Dit is wat het is. Jou drie belangrijkste regels zijn degene waar je je op focust. Het andere komt later wel. Wanneer je kind namelijk deze drie regels begrijpt en volgt, kun je nieuwe regels de focus geven. Maar niet meer dan drie regels tegelijk.

Lees meer »

Vertrouw jij niet meer op je gevoel?

Vertrouw jij niet meer op je eigen gevoel, omdat het je al zo vaak in de steek gelaten heeft?Heb jij al zo vaak verkeerde beslissingen genomen waardoor je in vervelende situaties kwam?Denk jij dat je maar beter naar je verstand kan luisteren, omdat je hart inmiddels zwaar verwond is?

Lees meer »

Gewoontes en verslavingen

Verslaafd zijn aan een sigaret, aan eten, aan een joint, aan een wijntje. Je hersenen hebben dit gelinkt aan een gevoel. En dat gevoel werkt verslavend. Daarbij zit er een ingrediënt in dat verslavend werkt en je er alleen maar meer van wilt.

Lees meer »

De 7 mensen die het dichtste bij jou staan. Zij laten zien wie jij bent.

Ken je dat gevoel van niet goed genoeg voelen? Net niet goed genoeg zijn om er bij te horen. Misschien kan je je nog wel herinneren dat je op school eigenlijk nergens echt bij hoorde. Geen groepje was echt waar jij je helemaal op je gemak voelde. Gelukkig kon jij je goed aanpassen en lukte het je om aansluiting te vinden. Zodat je in ieder geval een groep om je heen had.

Lees meer »

Journallen hoe doe je dat 1 2 4 tje

Toen je nog een klein meisje was heb je vast wel eens een dagboek gekregen voor je verjaardag. Een mooi boekje met een slotje waarin je alle je verliefdheden, ruzies met je ouders en dromen opschreef.  Vol overgave begon je met schrijven en na een paar dagen vergat je het om vervolgens het hele dagboek te vergeten. Na een tijdje kwam je het weer tegen en was je het sleuteltjes kwijt of je ging weer een paar dagen opschrijven wat je bezig hield. Uiteindelijk ben je er maar mee opgehouden en de volgende dagboeken die je kreeg belande achterin de kast.

Lees meer »

Andere interessante blogs

Rinske Huisman

Tijdens de zwangerschap van haar eerste kindje eind 2013, begonnen de herinneringen uit haar verleden naar boven te komen. Door de verandering in haar hormoonhuishouding  werd haar sluimerende depressie versterkt. Ze worstelde lange tijd met sombere en negatieve gevoelens en gedachten tot ze er geen controle meer over had. 

Op het dieptepunt raakte Rinske zich zelf kwijt, waardoor ze haar gezin bijna verloor. Dat was haar keerpunt en ze besloot om hulp te zoeken. Na twee jaar vechten, praten en veel verdriet kwam er licht aan het einde van de tunnel. 

Nu is ze begonnen met haar blog waarin zij haar verhaal deelt om andere te steunen en te inspireren. Ze wil de taboe rondom depressiviteit doorbreken,  in het licht zetten en bespreekbaar maken.