Home » Inspiratie » Lifestyle » Low budget Advent kalender Kind DIY

Low budget Advent kalender Kind DIY

Gepubliceerd op 25 november 2018 10:42

Vorig jaar heb ik voor het eerst zelf een advent kalander gemaakt voor mijn zoon Robin. Omdat hij te oud werd voor Sinterklaas en zijn schoen zetten niet echt meer zijn ding was. Hij voelde zich daar eigenlijk te oud voor (tja pubers hebben dat), maar hij wilde wel graag een cadeautje. En daar zag ik een mooie gelegenheid om hem eens lekker te verrassen en te verwennen. Het was een groot succes en hij genoot er van om elke dag een klein cadeautje uit te pakken. Waar de chocolade advent kalanders nog wel eens vergeten werden, werd deze geen dag overgeslagen.

 

Dit jaar wilde ik dat ook weer doen, maar moest het wel low budget.  En dat is gelukt! 

 

Wat heb je nodig:

  • Een klerenhanger waar je lintjes aan kunt hangen. Natuurlijk kun je deze naar hartenlust versieren. Ik had een beetje tijdgebrek en weinig inspiratie deze keer, dus heb ik het vrij eenvoudig gelaten. Maar ga gerust all out!
  • Zakjes om de cadeautjes in te doen. Of je pakt de cadeautjes in en plakt er een stukje lint aan, daar kun je dan met een knijpertje het cadeautje aan de hanger mee vast maken. 
  • Knijpertjes. Ik had deze kerst knijpertjes nog liggen. Deze worden gebruikt om kerstkaarten mee vast te maken aan lintjes of iets dergelijks.  Je kunt ook grote wasknijpers gebruiken.
  • Cadeautjes. Denk aan mini verpakkingen van verzorgingsproducten, snoepgoed, mini knuffeltjes, mini puzzeltjes, make up enzovoort. 
  • Inpakpapier. Zowel sinterklaas als kerstpapier. Voor de eerste vijf dagen gebruik je sint papier en daarna ga je over op het kerstpapier.

 

Wanneer je alles verzameld hebt kun je gaan inpakken. Ik leg eerst alle cadeautjes uit, zodat ik zeker weet dat ik er voldoende heb en om te zien of er niet teveel van het zelfde achter elkaar ligt. Afwisseling is leuker natuurlijk. 

 

Wees lekker creatief als je dat je wilt. Ook als je niet creatief bent, is dit een eenvoudige manier om iets super leuks te maken voor je kind(eren). Je kunt het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je wilt. Maar dit is mijn low budget versie voor dit jaar. Robin is er super blij mee en kijkt uit naar 1 december ♥

 


«   »