Home » Voeding » Glutenvrij voor mij

Ik eet sinds april 2017 volledig glutenvrij. Toen ik 20 jaar was kreeg ik de diagnose PDS (prikkelbaar darm syndroom) en mij werd verteld dat ik er maar mee moest leren leven. Jaren van buikpijn, krampen en vermoeidheid volgden. In 2015 besloot ik er wel klaar mee te zijn en ging ik op zoek naar een oplossing voor dit probleem. 

Al snel kwam ik ik op het aanpassen van mijn voeding. Ik probeerde suikervrij, lactosevrij, paleo en uiteindelijk glutenvrij. Al binnen één week had ik geen buikpijn meer, geen krampaanvallen en kon ik normaal naar de wc. Wat een verademing.

Om een officiële diagnose te krijgen moest ik weer gluten gaan eten. Ik heb er voor gekozen om dat niet te doen en gewoon zonder gluten te blijven eten. Begrijp goed dat dit mijn keuze was. Het is absoluut aan te raden om onder begeleiding van een arts je goed te laten onderzoeken. Ik zou willen dat ik dit had geweten voordat ik stopte met gluten eten.

Het is soms een heel gedoe om de juiste producten te vinden en uit te zoeken wat je nu nog wel kunt eten. Daar help ik je graag mee door mijn recepten en ervaringen met je te delen. 

- Liefs Karin