Home » Inspiratie » Voeding » Glutenvrij voor mij » What I eat in a day | Glutenvrij voor mij

What I eat in a day | Glutenvrij voor mij

Gepubliceerd op 21 december 2018 09:30

En dan moet je elke dag glutenvrij eten, maar wat eet je dan? Ik vond het al lastig om te bedenken wat ik elke dag moet eten, laat staan als het ook nog glutenvrij moet zijn. Gelukkig kwam ik er al snel achter at er nog best veel producten glutenvrij zijn, naast alle tegenvallers. Want wat zit er veel gluten in producten. Vleeswaren, soep, bouillon blokjes, knakworstjes enzovoort, allemaal met gluten. Na een paar maanden besloot ik om te gaan kijken naar wat er wel allemaal eetbaar is voor mij en dat was een feestje. Nog steeds krijg ik een dikke glimlach op mijn gezicht als ik weer iets ontdek dat en lekker is en glutenvrij is!

ONTBIJT

Ik ben altijd al een slechte ontbijter geweest en meestal was het een boterham met chocopasta. En boterhammen zijn een no go, want daar zitten inderdaad gluten in. Zo balen, want als ik iets lekker vind dan is het wel brood. Natuurlijk zijn er ook glutenvrije boterhammen te koop en te maken, maar die zijn duurder en zelf maken is nu eenmaal een werkje. 

Daarom ontbijt ik tegenwoordig graag met rijstwafels. Lekker en je kunt er van alles op doen als beleg. Bij de Lidl kocht ik gv fricandeau, met een beetje alpro soya boter eronder een heerlijk licht verteerbaar ontbijtje. 

Ik drink heel veel thee en zo ook bij mijn ontbijtje. Deze keer rooibos thee van Jumbo eigen merk. 

OCHTEND SNACK

Een super lekkere verrassing die ik in de winkel tegen kwam zijn de repen van Nakd. Nakd repen worden gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, Nakd zelf vermeld op de verpakking 100% naturel, zonder toegevoegde suikers. Het fruit in de repen bevatten natuurlijk wel suiker, maar dit zijn natuurlijke suikers. Weliswaar moet je daar ook niet teveel van eten. Als tussendoortje vind ik de repen een prima reep.

Ik had nu de smaak Berry Delight met frambozen. 

LUNCH

Tijd voor de lunch en ik had zo'n zin in iets warms. Een glutenvrij afbakbroodje van Schär met pitjes en zaden belegd met brie, wanloten en agave siroop. Oh oh oh dit is zo lekker en het smaakt als gewoon brood zoals ik voorheen ook at. 

Daarbij nog twee crackers van Schär met fricandeau. 

Ik drink graag zo natuurlijk mogelijk en kom dan al snel op thee en water uit. Maar er zijn ook sappen die natuurlijk zijn. Ze zien er misschien iets minder aantrekkelijk uit, maar zijn zeker lekker ter afwisseling. 

De ene keer neem ik een fles Flevosap mee en de andere keer de pure appelsap van Jumbo eigen merk. Omdat ik niet teveel suikers wil eten en/of drinken houd ik het bij één glaasje per dag. Want zoals al gezegd, ook fruit bevat suikers. Al zijn deze wel iets minder slecht voor je dan geraffineerde suikers natuurlijk. 

MIDDAG SNACK

Thee Tijd!

's Middags neem ik natuurlijk weer lekker thee en zo rond een uurtje of drie krijg ik een beetje lekkere trek. En om niet om vier uur een vreet/snack bui te krijgen waarbij ik alleen nog maar lekkere/slechte dingen ga eten, neem ik wat lekkers bij mijn thee. 

Het is tenslotte niet de bedoeling dat je jezelf gaat straffen!

De Digestive koekjes zijn van Schär. 

DINER

En dan het avond eten. 

Vanavond stonden er mexicaanse taco's op het menu. Bij de Lidl vond ik een pak met tacoschelpen, taco mix en een tomatensalsa in één. 

Super simpel om te maken. Je hoeft alleen het gehakt te rullen en de mix met wat water toe te voegen. Verse groenten naar keuze er bij en je bent eigenlijk al klaar. 

De taco schelpen kun je koud eten, maar even vijf minuutjes in de over is nog lekkerder. 

Dit Taco pak is echt een aanrader. Wij hebben er met twee volwassenen en één kind heerlijk van gegeten. (zelfs Robin vond het lekker, en dat wil heel wat zeggen!)

Helaas geen foto van het eten zelf, want voordat ik daar aan dacht was alles al op. Zo fijn als borden en pannen leeg zijn, dat is altijd een goed teken.


In een nieuwe video ga ik met je delen welke producten ik deze maand gegeten heb en wat ik er van vond. Kijk daarvoor op mijn Youtube kanaal en abonneer je, zo mis je niks!

Vind je deze blog leuk, laat hieronder dan gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk en ik hoor graag wat jouw favoriete en glutenvrije maaltijd is!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.