Home » ► Budget tips voor je week boodschappen | Lifestyle

► Budget tips voor je week boodschappen | Lifestyle

Gepubliceerd op 16 maart 2019 18:00

In deze video en blog deel ik een aantal tips met je hoe ik met een budget mijn wekelijkse boodschappen doe. Klik op de video om deze te bekijken. Hieronder heb ik de tips ook nog voor je uitgeschreven, zodat je ze op je gemak terug kunt lezen. 

Ik weet hoe het is om met een budget boodschappen te doen. Het kwam zelfs voor dat ik geen budget meer had voor boodschappen. Door de tips die ik met je deel kom ik nu veel beter uit met mijn budget en eet ik de hele week lekker, gezond en gevarieerd. 

TIP 1

Maak een boodschappenlijstje en plan je weekmenu van te voren. Door je weekmenu al samen te stellen voorkom je dat je onnodige boodschappen mee neemt in de supermarkt. Plan welke avondmaaltijden je gaat eten en schrijf de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt op je boodschappenlijstje. Daarbij voeg je dan nog wat je nodig hebt voor ontbijt, lunch en tussen door en zo ga je met een compleet lijstje naar de supermarkt. Het voorkomt impulsaankopen wanneer je met een boodschappenlijstje boodschappen gaat doen.

TIP 2

Ga nooit met honger naar de supermarkt! De kans is, wanneer je met trek naar de supermarkt gaat, dat je veel sneller extra dingen mee neemt en vooral de 'lekkere' dingen  blijven plakken en in je boodschappentas terecht komen.

Tip 3

 Houd goed je koelkast en je kelder in de gaten. Aan het einde van de week kunnen er producten zijn blijven liggen of die je over hebt, zoals een halve paprika of (over)rijpe bananen. Wanneer je dit even in de gaten houdt, kun je deze producten prima bewaren in de diepvries. Snijd ze in stukje en bewaar ze in de diepvries. Zo voorkom je verspilling.

Tip 4

Online je boodschappen bestellen. Bij veel supermarkt kun je je boodschappen online bestellen en ze ophalen of laten bezorgen. Wanneer je met je boodschappenlijstje online gaat bestellen wordt je minder afgeleid van alles wat je ziet in de supermarkt. Online bestellen kan al vanaf € 50,- bij de Albert Heijn bijvoorbeeld. Dus zeker geschikt voor een kleiner budget. 

Tip 5

Kijk regelmatig in je koelkast en kelder. Er zijn namelijk altijd producten die blijven liggen, die je over hebt of bent vergeten. Op het moment dat je je weekplanning en boodschappenlijstje gaat maken is het perfecte moment om de koelkast en kelder door te lopen. Je komt er heel waarschijnlijk nog prima producten tegen die jij de komende week kunt gaan eten.

Tip 6

Plan voor jezelf een weekbudget in wat je uit wilt geven aan boodschappen in plaats van wat je uit kunt geven. 

 

Ik hoop dat je iets van deze tips met je mee gaat nemen en binnen jouw budget boodschappen kunt gaan doen. Ik ben benieuwd welke tip jou het meeste aanspreekt. Heb je zelf nog tips die je wilt delen, laat ze dan hieronder in een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.