Home » De start van gezonder eten & leven | Blog 1 Life of Miss Karin

De start van gezonder eten & leven | Blog 1 Life of Miss Karin

Gepubliceerd op 2 september 2019 16:00

Het is bijna zover. Ik heb besloten om weer gezonder te gaan eten en leven. Beter voor mezelf te zorgen, zowel qua innerlijk als uiterlijk. 

Waar ben ik mee bezig?

De afgelopen maanden is er flink de klad in gekomen en dat merk ik aan de weegschaal, aan mijn kleding, maar ook aan mijn buik en zelfs aan mijn hoofd. Jawel ook mijn hoofd heeft te lijden onder de minder gezonde keuzes van de afgelopen maanden.

Nu is het niet zo dat ik mezelf letterlijk voor mijn kop sla voor de ronduit slechte keuzes van de afgelopen tijd. Maar ik merk dat mijn hoofd wel vol stroomt met minder aangename gedachten en dat er langzaam aan meer chaos aan het ontstaan is. Ik was zo druk met andere dingen, dat ik niet meer goed oplette wat ik aan het eten was en welke voeding er in mijn hoofd kwam.

Waar ben ik dan zo druk mee bezig geweest de afgelopen maanden? Tja dat is een goede vraag. Als ik zo terug kijk dan denk ik aan Robin die zijn eerste jaar op de middelbare school aan het afronden was. Dan denk ik aan mezelf die aan het wennen was bij mijn nieuwe baan, aan mijn nieuwe collega's en de nieuwe prikkels die binnen kwamen. Dan denk ik aan familie issues die ik aan het verwerken was en aan het loslaten van veel oude patronen. 

Ik denk dat ik daar gewoon druk mee ben geweest. En toen ik in de zomer drie en halve week vakantie had, lag mijn prioriteit niet bij goed eten. In die weken heb ik heel bewust veel rust op gezocht, veel rust en ruimte om alles van de afgelopen maanden te verwerken.

Week 35 26 augustus t/m 1 september 2019

En nu, wat is het plan?

Inmiddels ben ik weer aan het werk en zitten mijn eerste dagen er al weer op. Het voelt heel fijn om weer aan de slag te gaan, al vind ik het ook lastig om Robin alleen thuis te laten. Hij heeft nog twee weken vakantie en ik dus niet. Gelukkig ben ik maar drie dagen weg en zijn de dagen niet uitzichtloos lang. De tijd vliegt, kan ook niet anders met zulk leuk en gezellig werk, en voordat ik het weet zit de werkdag er alweer op en ga ik naar mijn ventje toe.

Ik besefte me ineens dat ik mezelf een beetje verwaarloos heb lichamelijk gezien en dus is het tijd voor een plan. Na een paar dagen onderzoeken wat er nu precies aan de hand was wat me dwars zat, kreeg ik ineens het inzicht waar ik mee verder kon. Meteen besloot ik het op Facebook en Instagram voor te leggen aan mijn volgers en ook zij stemden allemaal JA. 

Dat leek me duidelijk ;-)  Het plan is om gezonder eten weer op te pakken en beter voor mezelf te gaan zorgen. Dit ga ik delen op mijn social media kanalen en ook in mijn (nieuwe) wekelijkse vlog. Daarbij wil ik mijn hersenspinsels en ervaringen delen in mijn blog, omdat ik nu eenmaal graag schrijf.

Het gaat er niet om dat ik een bepaald gewicht op de weegschaal wil zien, maar het gaat er om dat ik me weer lekker in mijn vel wil voelen. Het innerlijk werk van de afgelopen maanden was ook nodig en daarom is ook prima dat het zo gegaan is. Nu is het weer tijd om mijn lichaam weer aandacht te geven.

Foto: Na mijn eerste werkdag, moe maar voldaan.

Ik wil je Real life laten zien.

Nu zal dit niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn.  Het zou raar zijn als dit vlekkeloos ging verlopen, en ik zou liegen als ik dat zo voor zou doen. 

Jawel het zou heel fijn zal als het allemaal van een leien dakje gaat. Maar het leven is soms rauw en donker en dat hoort er ook bij.

Daarom heb ik mijn nieuwe vlog serie ook Life of Miss Karin genoemd. Het is mijn leven, mijn echte leven en ik deel je eerlijk hoe het gaat. Snoep ik teveel of voel ik me rot dan zal ik dat eerlijk met je delen. Ik kan niet beloven dat ik elke traan op ga nemen of op ga schrijven, maar ik ga het ook niet verbloemen. 

Ik ben niet perfect en dat wil ik ook niet zo voordoen. Ik heb ook donkere kanten die minder mooi zijn, maar dat hoort ook bij mij. In de blog artikelen en in de wekelijkse vlog neem ik je mee op mijn reis naar een gezonder leven.

Ik hoop jou tijdens deze serie te kunnen inspireren, aan het lachen te maken, de mooie momenten te delen en  je te laten zien dat ook mijn leven niet altijd over roosjes gaat. 

 

Ik hoop dat je er van geniet ♥


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.