Home » Gezonder eten valt niet mee | Blog 2 Life of Miss Karin

Gezonder eten valt niet mee | Blog 2 Life of Miss Karin

Gepubliceerd op 9 september 2019 16:00

Oh my waar zal ik eens beginnen. Ik moet zeggen op maandag begon ik met goede moed aan mijn gezondere levensstijl. Boodschappen in huis gehaald en ik had er echt zin in! Jammer genoeg 'faalde' ik al op maandag middag. De zak met chocolade pinda's riepen mijn naam en voor dat ik het wist zat de helft van de zak in mijn maag. Vervolgens heb ik hem op dinsdagmiddag maar op gemaakt, want ja zo'n open zak is niet om aan te zien natuurlijk. Het resultaat was dat ik kort daarna als een blok op de bank in slaap viel. 

Maandag 2 september

Op deze middag, na mijn chocolade pinda aanval, stond ik op tijd op van de bank en besloot ik om een pan courgette soep te gaan maken. 

Deze was ook nog eens erg lekker, lekkerder dan ik had verwacht, dus ik was best trots op mezelf. Daarna zag ik dat de eieren op moesten in verband de houdbaarheidsdatum. Tja, toen besloot ik om er meringue schuimpjes van te maken.

Gelukkig hoefde ik die niet alleen op te eten. Robin is namelijk dol op deze schuimpjes dus vooruit voor deze keer dan maar er samen volop van genoten.

Ik moet zeggen dat ik van deze schuimpjes bewuster heb genoten dan van de chocolade pinda's. Ik koos hier bewust voor om ze te eten en met mate deze keer. 

Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst

Over deze missers kan ik heel veel vinden en zeggen, maar het punt is dat dat allemaal niet gaat helpen. Natuurlijk voelde ik me echt wel rot, omdat ik ik al die suikers mijn lichaam in heb gejaagd. Nog niet zo lang geleden was ik boos en teleurgesteld geweest in mezelf en had ik me nog dagen, zelfs weken schuldig rot en dik gevoeld. 

Resultaten uit het verleden hebben doen uitwijzen dat dit niet echt helpt voor mij en dat het ook niet mooie resultaten geeft voor de toekomst. Het bracht me meer en meer in een negatieve spiraal over mezelf. Ik haalde mezelf alleen maar meer naar beneden, tot dat ik vast zat in 'Ik kan het niet', 'ik ben te dik', ik ben lelijk' en 'zie je wel ik ben echt stom'.

Elke dag is anders en de ene dag gaat het allemaal wat makkelijker dan de andere dag. En die dagen gingen even iet zo makkelijk. De dagen er na wel en van die dagen geniet ik extra. Gewoon omdat die momenten en dagen me omhoog helpen en verder brengen naar waar ik heen wil.

Een leven waarin ik zo gezond als ik kan en bij me past eet, drink en leef. 

Gelukkig valt het wel mee

Als ik nu terug kijk op deze week dan moet ik zeggen dat het eigenlijk best mee valt. Dit waren eigenlijk mijn enige grote snoepmomenten waarin ik me echt niet kon bedwingen. Dus eigenlijk ging het best goed, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Morgen is de weegschaal aan de beurt en ik ben benieuwd of er beweging in zit. Naar de goede kant dan wel te verstaan.

Als ik kijk naar mijn memo blaadje (zie bovenaan deze blog) dan kan ik wel zeggen dat het mijn humeur niet heeft beïnvloed. Ik voelde me overall gewoon goed en mijn mindset was/is positief gebleven. Het zou leuk zijn als we over een tijdje steeds meer naar het oranje en/of gele rondje gaan. Dat wil zeggen dat het al veel beter is dan dat het was en dat ik op de goede weg ben voor mezelf.

<< Kees is mijn mental coach vindt hij zelf. Wel een beetje jammer dat meneer met vieze poten overal op springt om me aan te moedigen. Maar hé het is lief bedoeld zullen we maar zeggen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.