Home » Lifestyle » Glutenvrij voor mij

In de rubriek Glutenvrij voor mij deel ik mijn glutenvrije leven met je. 

 

Ik eet sinds april 2017 volledig glutenvrij. Toen ik 20 jaar was kreeg ik de diagnose PDS (prikkelbaar darm syndroom) en mij werd verteld dat ik er maar mee moest leren leven. Jaren van buikpijn, krampen en vermoeidheid volgden. In 2015 besloot ik er wel klaar mee te zijn en ging ik op zoek naar een oplossing voor dit probleem. 

Al snel kwam ik ik op het aanpassen van mijn voeding. Ik probeerde suikervrij, lactosevrij, paleo en uiteindelijk glutenvrij. Al binnen één week had ik geen buikpijn meer, geen krampaanvallen en kon ik normaal naar de wc. Wat een verademing.

Om een officiële diagnose te krijgen moest ik weer gluten gaan eten. Ik heb er voor gekozen om dat niet te doen en gewoon zonder gluten te blijven eten. Begrijp goed dat dit mijn keuze was. Het is absoluut aan te raden om onder begeleiding van een arts je goed te laten onderzoeken. 

Het is soms een heel gedoe om de juiste producten te vinden en uit te zoeken wat je nu nog wel kunt eten. Daar help ik je graag mee door mijn recepten en ervaringen met je te delen. 

Kijk ook onder de rubriek RECEPTEN, want daar vind je alle recepten bij elkaar.

In deze rubriek vind je mijn video's en blogs over mijn glutenvrije leven met tips en ervaringen om jouw glutenvrije leven wat makkelijker en aangenamer te maken.

- Liefs Karin

De blogs met een ► hebben ook een leuke video om te bekijken ♥