Home » Mindful » Ik moet niks, maar mag alles | week intentie 28 oktober - 3 november

Ik moet niks, maar mag alles | week intentie 28 oktober - 3 november

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 10:29

Ken je dat gevoel dat je iets moet doen? Omdat je het beloofd hebt, omdat je gezegd hebt dat je het zou doen of omdat je van jezelf vindt dat je het moet doen. Ik wil je vragen hier even bij stil te staan. Hoe vaak doe jij iets, omdat je vindt dat je het moet doen.

Wanneer je op spiritueel gebied gaat leren en ontdekken, kom je op een gegeven moment iemand tegen die zegt dat je het woord moet mag gaan vervangen voor het woord mag. Want je moet tenslotte niets en je mag alles.

 

Wanneer je daar op gaat letten, ga je merken dat je heel vaak moet/moeten zegt. En ga je jezelf corrigeren, want je moet tenslotte mag zeggen en denken i.p.v. moeten.

Tot je in een situatie komt waarop het een frustratie gaat worden. Zo irritant dat moeten en mogen en mag en moet. Er is eigenlijk maar 1 ding dat je moet doen, of nee mag doen, en dat is luisteren naar jezelf.

Natuurlijk doen woorden er toe en ook de woorden die je in gedachten tegen jezelf zegt doen er toe. Maar ga jezelf niet op je kop geven, omdat je het niet doet zoals het zou 'moeten horen'.

Dus wanneer je iets denkt te moeten doen, zeggen of voelen, laat het los. Je mag alles en je moet niks. Loop je eigen pad en doe de dingen zoals ze voor jou goed voelen. Ga de komende week in je gedachten eens op onderzoek uit wat het is dat jij wil. En is dit wat jij wil of wil/doe je dit omdat een ander dat zo vindt dat je moet doen.

Ik wens je een fijne week 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.